За първи път в България – в една кръвна проба SAA+CRP+ПКК+ДКК

SAA ( Серумен Амилоид А) е острофазов протеин маркер на възпалението. Той е многократно по-чуствтелен от класическия  CRP (С Реактивен Протеин) и реагира и на най- леки вирусни инфекции и най-ранните фази на смесени инфекции.

 

Измерването на SAA едновременно с CRP ,  ПКК (Пълна Кръвна Картина) и ДКК (Диференциална Кръвна Картина) дава възможност много точно да се определи вида на инфекцията – основно вирусна, бактериална или смесена, както и фазата и динамиката на нейното протичане. Това от своя страна води до много по-адекватна и точна терапия, прецизира употребата на антибиотици и противовирусни средства. Добрият контрол на фазите на инфекциозния процес свежда до минимум риска от усложнения.

 

Тази комбинация от параметри е нова, модерна и навлиза тепърва в медицинската практика.

За пъви път в България ВелаКлиник въвежда като редовна ежедневна практика използването на  комбинацията от SAA, CRP, ПКК, ДКК в една кръвна проба. Изследването се извършва с апарат DM79X – хемоанализтор от най-ново поколение на Китайската компания Dymind, отнема само няколко минути и става готово в рамките на прегледа. От м.Март 2022 до днес  във ВелаКлиник – Пловдив сме  направили над 5000 изследвания и отчитаме съществено подобрение в ефективността на лечението на нашите пациенти.

 

Вече е доставена апаратура и предстои оборудване на всички наши клиники с DM79X, с което ще унифицираме този подход и ще затвърдим употребата на комбинацията – SAA +CRP+ПКК+ДКК.

Изтегли брошурата

Сподели новината

Изпратете ни вашата обратна връзка за работата с нас. По този начин вие ще изпратите директно информацията до мениджмънта на VelaClinic.

Остави коментар

 ПЛОВДИВ  СОФИЯ